Sunday, bloody Sunday

Detta är ungefär världens segaste söndag, jag gick loss på två bilder från Paris för att ha något att göra. Hope you enjoy.
 

Voluntary Work

Nu har halva tiden gått här i Brighton, redan. Det är galet. Det känns som att vi nyss kom hit, samtidigt som det känns som att vi har varit här i evigheter. I söndags, när vi kom hem från Paris, kändes det som att man kom hem. Brighton har verkligen blivit som ett andra hem. Jag älskar staden, jag älskar den brittiska kulturen och mentaliteten, jag älskar stämningen. Det kommer att bli svårt att åka härifrån. Jag har verkligen fäst mig vid det här livet jag lever nu och saknar inte så mycket med Göteborg egentligen, förutom mitt jobb, min familj och lite vänner. 
 
Nästa vecka är det Activity Week, när man får hitta på i stort sett vad som helst, åka vart man vill och göra vad man vill, och så ska man sedan redovisa för hela skolan. Jag ska stanna här i Brighton och volontärjobba på RSPCA, ett center som tar hand om övergivna eller hemlösa hundar, katter och andra djur. Det kommer  förhoppningsvis bli intressant, antagligen ganska jobbigt men samtidigt garanterat lärorikt. Jag är dock extremt nervös. 

Deux jours à Paris

I helgen var jag i Paris. Det regnade massor men det var mysigt ändå. Vi åkte buss och tog tåget över kanalen, bodde på hotell en natt och betade av massor med grejer. Det mesta hade jag sett innan eftersom jag har varit där två gånger innan, fast det gjorde ingenting. På söndagen var vi på Versailles och det var hur fint som helst. Verkligen. Maten vi åt under helgen var dock dyr och äcklig, man blir verkligen bortskämd med hur billigt det är här i England.. Här kommer ett smakprov på bilder från helgen :)

Skräck och fasa

Direkt när jag såg vad veckans torsdagstema var, skräck och fasa, tänkte jag på en konstnär som vi hörde om i skolan för några veckor sedan, Francis Bacon. Han har gjort massa konstiga deformerade målningar av ansikten och huvuden. Kolla upp honom så fattar ni. Det inspirerade mig till att göra en egen slags tolkning av ett deformerat ansikte, för jag tycker det är rätt obehagligt. Det är svårare att göra än vad man kan tro... Haha. Såhär blev det iallafall. Vill ni se andras på samma tema finns det hos Bokkei!
 

Movement

Varför ska det vara så svårt med självdisciplin, egentligen?
 
Här sitter jag, borde sätta på en film så jag kan skriva en film review innan tolvslaget, borde googla ett land som har förändrats mycket sen WW2, borde skriva en sign story innan jag går och lägger mig. Istället sitter jag här, redigerar foton på mig själv, äter nötter och slösurfar. Iförsig, så var bilderna till min photography class, men självklart så måste jag ju ta det ett steg längre. Lägga ihop lite bilder, redigera sönder och skriva text. Fast jag gillar resultatet. Ändå. Nu ska jag leta bra film. Cheers!

Cambridgebomb

Idag var vi på en tripp till Cambridge. Ett av världens bästa universitet, fast det är inte ett stort universitet utan 29 olika colleges som ligger på samma ställe. Massa gamla häftiga byggnader och sådär. Mysig stad och fint höstväder. Här är massa bilder därifrån :)
 
 

Torsdagstema

Det finns några bloggare som varje torsdag har ett tema som vem som helst får hänga på och göra en bild av. Det kan vara i princip vad som helst. Till denna torsdagen var temat "En textrad ur en låt" och jag blev jätteinspirerad. Satte mig och skissade lite och fortsatte sedan i Photoshop. Textraden kommer från Lalehs låt In the comet, en av mina absoluta favoritlåtar genom tiderna. Helt seriöst. It's a masterpiece och har ni inte hört den innan så är det dags nu! Haha. Såhär blev min bild, iallafall!
 
Alla andra som också gör detta kan ni hitta på Lady Thirty's blogg.

RSS 2.0