Portslade

Har nu varit i England i fyra dagar. Det känns som en månad. Mina dagar hittills har varit sjukt intensiva, med ny skola, nya människor och nya rutiner. Jag har knappt varit hemma någonting... Är konstant trött. Man blir det av att prata engelska hela dagarna, liksom. Fast det gör ingenting. För staden är helt fantastisk, lärarna är supertrevliga, min familj är jättesnäll och så vidare och så vidare. Jag älskar det, liksom, bara sådär.
 
Hittills har vi förutom skolan hunnit med massor av enpundsshopping i Brighton, välkomstquiz med vin och vinägerchips på skolan, filmkväll, busstur i Brighton & Hove med omnejd och enochenhalvtimmaspromenad längs stranden in till Brighton och piren. Typ. Next up: pubkväll med klassen och imorgon är det Brighton Pride. Det blir feeest!
 
Cheers.

Sista natten i Sverige

Jag är helt och hållet kolugn. Just nu. Är förvånad själv, faktiskt, för att jag inte är nervös. Det är så svårt att sätta ord på allt som rör sig i mitt huvud just nu, annat än att jag är så glad. Förväntansfull för vad som ska komma, glad för att jag har haft så fina sista dagar och för att jag har så bra människor runt omkring mig.
 
Jag tror jag har svårt att greppa hur stor förändring detta kommer bli, med tanke på att mitt liv i princip alltid har sett likadant ut. Dom största förändringarna har varit när jag har börjat nya skolor, slutat skolan och så vidare. Och då har jag ändå alltid haft kvar samma hem, samma grund, samma trygghet i botten liksom. Men nu står jag framför ett helt nytt kapitel i mitt liv(hej klyschor), jag ska flytta utomlands, bo hos en ny familj, hela min världsbild kommer typ vändas upp och ned. Och jag älskar det. Jag ser fram emot detta sååå mycket, så jag tror att nervositeten och det jobbiga kommer lite i skymundan.
 
 
Imorgon går planet klockan 17:40. Dom senaste dagarna har gått åt till att packa järnet, men också till att krama vänner jag inte kommer se på flera månader. Vänner som ska bege sig till Småland och Sydamerika och vänner som ska skaffa eget, vänner som ska plugga och som är kvar i Mölndal och Göteborg. Jag har även jobbat en skvätt med mina fantastiska kollegor, jag har ätit tapas i Majorna med min kära familj, jag har finsmakat Göteborgsk öl och jag har lyssnat på gospel från Chicago.
 
Inför resan tänkte jag att jag skulle skapa en ny kategori, här på bloggen. Detta eftersom jag vet att en del vill följa med lite granna! Under kategorin Brighton kommer ni att hitta alla inlägg som har något med min resa att göra, vare sig det är foton, tankar, film eller teckningar. Så, med en hel del kvar att göra under morgondagen säger jag nu godnatt, sov gott, för nu ska jag gosa ner mig i min säng för sista gången på tre månader och tre veckor!

Incredibly serious

Sista veckan i Sverige är nu igång, helt crazy! Den är btw fullspäckad med jobb, först och främst, men också massa hejdån, massa fix, massa packning och så vidare. Igårkväll skickade jag iväg ett mail till min värdfamilj med tider när jag kommer dit och sådär. Grymt.
 
On a totally unrelated topic så hittade jag en bild på min telefon av en teckning jag målade på vårat hotellrum i Prag. Personligen diggar jag den starkt. Hoppas ni gör det med. Cheers!
 
 
 
 
 

Ny design!

Äntligen en ny design! (Inte för att jag har haft den gamla särskilt länge, men ändå) Jag har pillat med denna i en vecka nu kanske, tyckte det behövdes lite mer action liksom. Det händer lite mer, den är lite roligare än min gamla. Tycker jag iallafall. Den är dock inte 100% klar än... Men jag ville inte vänta! Vad tycker ni? :) 
 

Vintageredigering

Hej!
Jag tänkte att jag kan visa lite snabbt hur jag har redigerat bilderna i inlägget nedan. En snabbredigering som går på några minuter! Har valt en random grimasbild på min bror. Har typ tusen såna, haha.
 
Först letar jag fram bilden i Lightroom (programmet där jag laddar in alla mina bilder, har ungefär samma funktioner som Camera Raw i Photoshop samtidigt som det är ett organiseringsprogram). För att få bilden lite urvattnad, drar jag ner kontrasten helt och drar upp klarheten. Detta funkar bättre på vissa bilder och sämre på vissa, man får testa sig fram helt enkelt! Här justerar jag även lite andra grejer som vitbalans, lägger på  objektivkorrigeringar, brusreducering, skärpa och så vidare beroende på vad som behövs! Kan även behövas läggas på lite mättnad/lyster om den blir alldeles för grå.
 Sedan öppnar jag den i Photoshop. Lägger på ett justeringslager Kurvor, där jag har dragit ner kurvan en aning som ni kan se till höger. Jag sätter sedan blandningsläget på lagret på screen för att ljusa upp den och drar ner opaciteten om det blir för ljust.
 
Nästa lager är också ett lager med Kurvor, där har jag en sparad förinställning som jag använder. För att få fram en lite varmare ton i bilden har jag gått in i den lilla menyn (till höger över kurvan) där det står RGB och redigerat den röda, blåa och gröna kurvan för sig. Justerar även här opaciteten om det blir för mycket.
Nästa steg: Skapa ett Selective Color-justeringslager! Jag vill ha in lite blått som kompenserar det gula, och går därför in på Blacks i menyn (där det står Reds på bilden) och drar ner det gula reglaget. Då läggs det in blå färg i det som är mörkast på bilden.
 
För att få fram mer vintagekänsla i bilden lägger jag på ännu ett Curves-lager (ja, jag älskar curves!) och lägger på en kurva som jag har laddat ner härifrån, som heter Great Grandma. Justerar opaciteten tills jag är nöjd.
 
Vill jag, så lägger jag sedan på en gradient för att göra bilden lite smått urvattnad. Jag skapar ett Gradient-justeringslager, väljer en ljus färg, väljer Radial och flyttar runt den tills den är på ett passande ställe. Justerar opacitet och/eller byter blandningsläge till screen eller soft light eller vad som passar bäst.
 
När jag är nöjd med bilden förminskar jag den till 800px i bredd, eftersom min blogg är så bred. Sedan håller jag inne cmd, alt, shift och E för att kopiera hela bilden och göra till ett nytt lager som läggs ovanpå alla andra. Slutligen kör jag filtret High pass på detta lager, ställer in en lagom mängd där lagom mycket detaljer visas, trycker OK och sätter blandningsläge på soft light. Detta gör att bilden blir skarpare.
 
Sedan är det klart! Bara att spara bilden som JPG och ladda upp på bloggen så att alla kan se! Lycka till :)

Tankar och praliner

Jag har inte riktigt greppat att jag bara har en dryg vecka kvar i Sverige. Det är nog lite svårt att greppa, asså. Särskilt om man aldrig har varit hemifrån mer än två veckor i rad... Jag har iallafall fått reda på vilken familj jag ska bo hos nu, då känns det liiite mer verkligt. Fast ändå inte. Dom har två barn och två hundar! Full rulle kommer det bli, det känner jag på mig. 
 
Ända fram tills avresan ska jag jobba. Yaaay! Fast jag hinner träffa lite fint folk ändå. Förra helgen hade jag världens roligaste utgång, med mina allra finaste vänner! Det var det bästa på länge, faktiskt. Så det är okej att jobba lite så jag har pengar i höst.
 
Här kommer lite bilder, förresten. Från Prag och Berlin. Sätter man ihop dom två städerna så blir det Pralin. Det låter himla fint. Och gott. Och det passar ju hur bra som helst, för allt var så himla fint och all mat var så himla god där. Svammel svammel svammel... Här kommer bilderna, istället!

Way Out West

Jag hade gjort vad som helst för att få en biljett till Way Out West, festivalen som just nu pågår i Slottsskogen... Florence and the Machine, Frank Ocean, Laleh. Plus så himla mycket annat bra. Tänk om jag hade haft så mycket pengar.

gifgifgifgif

 
Jag har väääldigt svårt att hitta tålamod till att sortera, rensa och redigera alla bilder från Berlin- och Pragresan.  Jag gör bara massa annat istället. Som en GIF, tillexempel. Där man inte hinner se bilderna. Fast jag tycker den är fin ändå.

Smygtittar

Ny kategori!
Ja, namnet säger väl allt... Kommer förhoppningsvis lägga upp lite grejer här som jag inte riktigt är färdig med än. Inte mer komplicerat än så :)

Flygplan och solnedgångar

En av dagarna vi var i Prag, påväg hem till hotellet efter en stekande dag i centrala Prag, bestämde vi oss för att köpa vatten och lite annat och såg skyltar mot en stormarknad som hette Albert. Väl där visade det sig att det låg precis vid flygplatsen och solen höll precis på att gå ner. Vi parkerade på taket och hade grym utsikt. Det var så himla fint, jag var glad att jag hade med mig kameran! Månen tittade fram också. Här är två av bilderna. Är fruktansvärt nöjd med flygplansbilden!
 
 
 

Instagrambilder

Jag hittade nyss en grym grej på nätet, ni kan se den till höger på bloggen. En ruta där mina sex senaste instagrambilder syns. Hur awesome som helst.

Idag har jag fixat en del med papper inför hösten, ekonomiskt och sådär. Är så himla taggad! Drömde dock igår natt att jag skulle åka till Afrika istället. Helskumt. Jag hamnade i någon öken och allting var jättelitet och det gick djur överallt, jag fotade med min iPhone och letade efter ett hus. Jag börjar nog fatta att det inte är så långt kvar... Det är ju Augusti nu, liksom. Mindre än fyra veckor tills planet går!

RSS 2.0