Djupt

Tänkte att jag skulle fortsätta på föregående inläggs tema, Confessions och allt det där. Eller ja, iallafall uppdatera er på hur mitt liv och min framtid ser ut. Lite djuphet tycker jag denna bloggen behöver ibland, alltså. Eller?
 
Min vardag som jag har här i Brighton, och som jag haft nu i tre månader, är så mycket bättre och roligare än vad min vardag hemma i Sverige har varit på väldigt länge. Allting är så mycket lättare här, känns det som. Att lämna denna vardag om några veckor kommer bli tufft. Tufft att lämna skolan, tufft att lämna staden och landet och framför allt tufft att lämna vännerna jag hittat här som jag spenderar det mesta av min tid med, Matilda och Antonia. 
 
Det är som att precis när allting börjar falla på plats, man blir van vid en ny plats och en ny kultur, hur allt fungerar, så ska man helt plötsligt bara lämna det igen och åka tillbaka till något som är mycket vanligare och tråkigare, inte alls lika spännande. Man bara kastar bort alla intryck och allt som man har fått dom här månaderna. Nog för att jag inte alls pratar så mycket engelska som jag egentligen borde, det blir lätt så när man bara umgås med svenskar, men allt det här vardagliga som att handla billig mat på Tesco, ta buss 1 eller 1A in till stan, gå till och från skolan med Matilda som bor mitt över gatan från mig, äta påsgröt med russin och nötter i till lunch i Pavilion, ha filmkvällar där på kvällarna, höra engelska runtomkring sig hela tiden vart man än är och så vidare och så vidare, det kommer jag sakna så oerhört.
 
Den här terminen har fått mig att inse att det finns så mycket mer än den tråkiga vardag jag har haft innan, särskilt efter att jag var hemma för två helger sedan och överraskade min familj. Helgen var supermysig och jag njöt av varenda minut, det var god mat, födelsedagsfiranden och många kramar, men jag kände också att det var väldigt lagom med fyra dagar. Hade jag varit hemma längre skulle det bli vardag igen och då skulle jag bara vilja åka tillbaka hit. För allting var precis som vanligt. Precis som det brukar. Jag kände så väl igen allt. Jag insåg att jag inte har mycket mer att hämta där hemma, just nu. Särskilt inte sedan jag fick reda på att jag inte kommer ha mitt älskade jobb kvar till våren. Då kände jag att jag nästan inte har något som håller mig kvar i Sverige, över huvud taget. 
 
Förutom min familj och mina vänner då, så klart. Men alla har ju sina egna vardagar och jag vill inte bara sitta hemma och ha ångest över att jag inte söker jobb, som jag brukade ha. Då kan jag lika gärna åka tillbaka hit till England och söka jobb här. Det är samma sak, fast ändå inte. Så jag har i princip tagit beslutet att stanna! Eller ja, åka tillbaka hit efter jul någon gång tillsammans med min vän Antonia. Vi ska skaffa någonstans att bo, jag ska distansplugga lite grann och jobba samtidigt och vi ska ha åtminstone några grymma månader i kära Brajan! Men, som sagt, innan dess kommer jag ju hem ett tag och då ska jag krama alla jag inte har träffat på länge. Fira jul och sådär. Det längtar jag starkt efter!
 
Lite (mycket) tankar såhär en lördagkväll när huvudvärken dunkar i bakhuvudet och Digestivekexen med mörk choklad är halvt uppätna. Hoppas att ni har en grym kväll!

Confession Time

En sak ni inte visste om mig

Jag har en tendens att ta fula grimasbilder i Photobooth och sen sätta ihop dom till GIFs. En av mina bästa egenskaper, enligt mig själv. Därför kände jag att jag var tvungen att dela med mig av denna gåva. Jag är fantastiskt stolt över detta, måste jag säga. Enjoy, mina kära läsare!
 
 

Seven Sisters

I måndags hade vi ingen skola, så vi åkte till Seven Sisters som ligger en bit utanför Brighton. Det är höga vita kalkklippor och hur fint som helst. Vi klättrade upp på en av dom och hade picknick. Myyys.
 

Speaks for itself


Halloweenio

Nu är det mindre än en månad kvar här i Brajan och jag får lite smått panik när jag tänker på framtiden. Vill göra allting och lite till. Men det går ju inte, blä. Ångest i kvadrat typ. Här kommer annars lite smågoa bilder från Halloween på mig och mina fabulösa vänner. Bara för att jag är så kass på att uppdatera. Jag har varit hemma i Sverige en helg också, förresten. Och överraskat lite folk och så. Mer om det någon annan dag. Imorn är det London och grejer som händer. Cheers!
 

I'm not dead

Dom två senaste veckorna har varit grymma. Förra veckan var vi ju på RSPCA i Brighton, ett animal shelter som tar hand om hemlösa djur bland annat, och det var både kul och lärorikt. Det vi gjorde mest var att gå ut med hundar, rätt chill. Och så fick dom in tre uuursöta valpar som vi fick gosa med varje dag också. Det var nice! Sen  hade vi avslutning på veckan med ost-, kex- och vinkväll på golvet i mitt rum. Inte helt fel, inte! 
Denna veckan har jag knappt varit hemma känns det som, det har bland annat blivit svensk livemusik x2, yay! I måndags i form av Tallest Man on Earth, en blyg liten man från Dalarna som spelade i en gigantisk kyrka i Brighton, och igår i form av världens bästa Robyn som spelade i London. Det var sååå. himla. bra. 
 
Annars har vi haft Halloween night på skolan och jag blev rödhårig och dödskalle på ena halvan av ansiktet. Vi hittade världens godaste frukost på amerikanskt vis och nu är det inte långt kvar tills vi måste lämna stället. Jag gråter lite inombords varenda gång jag tänker på det. Klippt av halva håret har jag också och ser fram emot nästa helg. Om en månad kommer min familj hit och det ska bli hur nice som helst, btw. Hoppas ni har det kanoners hemma i Sverige!
 

RSS 2.0