Bröllops- och Brightonpepp

Nu är present fixad, outfit färdig, naglar målade och packning packad. Imorgon bitti bär det av mot Tibro och bröllop! Åh vad kul det ska bli. Så bloggen kommer bli lidande i helgen, men sedan kommer antagligen massor med fina bilder! 
 
Innan dess kommer här tre andra fina bilder, från weheartit, på stället där jag kommer spendera min höst. Är så fruktansvärt taggad just nu. Åh vad jag kommer ta mycket bilder då. 

Tylösandkalas, del 1

Jag har fullt upp den här veckan med massa jobb, träning och diverse annat som ska fixas. Så kom jag på att jag inte hade fixat bilderna från själva kalaset i Tylösand förra helgen! Vi firade som sagt min moster (den glada pricken på näst sista bilden) som fyllde femtio. Hur fint väder som helst, vi hängde på restaurang Paradiso merparten av dagen och kvällen, först ute på deras terrass och sen inne i restaurangen. Hur mysigt som helst. Till slut hamnade vi i Leifs Lounge (älska namnet!) på Hotell Tylösand innan vi åkte hem till rummet och tog ett nattdopp. Sjukt trevlig dag och kväll och natt. Här kommer dom första bilderna.

with a big C

Såhär kan det bli när man sitter på jobbet och inga svarar i telefon eller vill svara på mina frågor. Jag jobbar just nu med att göra lite kundundersökningar på ett extrajobb jag haft i snart två år. Postits är perfekt att kladda på! Crazy with a big C är ungefär vad allt känns just nu, förresten. Har inte riktigt tagit in, smält, det faktum att jag faktiskt vet exakt vad jag ska göra om två månader. Det är en himla go känsla. Även om jag inte fattar. 
 
 

Död

Efter mördarpass två dar i rad på sportlife, alldeles för lite sömn och med tidigt jobb imorn i åtanke så säger jag godnatt typ nu. Tidigare än jag har gått och lagt mig på väääääldigt länge. Hoppas ni har en bra kväll!!

Framtiden!

Jag har länge längtat härifrån, bort från Mölndal, bort från den gamla tråkiga vardagen jag har haft ett långt tag. Har sökt folkhögskolor två år i rad och hoppats på att få utvecklas musikaliskt och röstmässigt (för er som inte vet så älskar jag att sjunga, har gjort ända sedan jag var pytteliten). Det har inte riktigt gått som jag velat och när jag i maj fick reda på att jag bara blev reserv på båda musiklinjer jag sökt så började jag kolla runt efter andra alternativ, sökte lite andra grejer och började så smått ställa mig in på att trots allt vara kvar i götet, plugga distans och söka lägenhet typ. Men så idag fick jag ett mejl. Jag har fortfarande inte hört från någon av musiklinjerna, men från en annan skola jag sökte. Jag kom in. Och deeet innebär att jag kommer flytta till Brighton, England, i höst och plugga engelska. Det är helt sinnes! Jag är så himla glad nu så det är inte sant. Jag fattar det inte riktigt, heller. Lilla jag ska flytta till ett annat land. Galet. Om så bara för en termin. Jag behöver detta så sjukt mycket. Woho!

Skissat

För att det inte ska bli alltför många textinlägg utan bilder så kommer här ännu en liten bild ur min skissbok! 

True Blood

Idag är det måndag, och jag insåg nyss att det innebär ett nytt avsnitt av True Blood! Det är en av mina favoritserier och det är himla bra att den har satt igång nu när dom flesta andra serier har haft säsongsavslutning... Jag älskar att kolla serier! Följer hur många som helst. Några andra favoriter är Desperate Housewives, Friends och How I Met Your Mother. Once Upon a Time är också helt grym! Tänkte göra ett lite mer detaljerat inlägg om olika tv-serier någon gång, men nu är det True Blood som gäller den kommande timman! Kollar ni på True Blood?

Ed Sheeran

Godmorgon!! Sitter på jobbet, registrerar medlemmar och lyssnar på Ed Sheeran. Rätt gött asså. Hoppas att ni har en bra dag!

Michael Jackson - Love lives forever.

Jag fastnade framför This is it som gick på trean ikväll, filmen om Michael Jacksons sista turné som aldrig hann bli av. Imorgon är det tre år sen han dog. Blev lite nostalgisk, den filmen såg vi på premiärdagen, klockan tolv på dan, haha, för att kvällsföreställningarna redan var slutsålda.
 
Jag kommer så himla väl ihåg vad jag gjorde den kvällen för tre år sedan, vi var hemma hos mig, jag och några kompisar. Hade ätit gott, hoppat studsmatta och dom skulle sova över här. Jag sprang upp på övervåningen till datorn och skulle kolla facebook och blogg lite snabbt, dom andra satt ute på altanen. Så såg jag att någon hade skrivit att han hade dött, jag trodde dom skämtade så jag kollade lite nyhetssajter och det verkade inte vara något skämt. Så jag ropade på mina vänner, vi satte oss på altanen och lyssnade på Michaellåtar hela natten typ. Skulle gå och hämta en kompis vid bussen och gick genom villaområdet och sjöng (läs: skrek) Michaellåtar fast vi knappt kunde några texter, haha! Det var en himla mysig kväll. Trots omständigheterna. Det är kul att ha ett sånt distinkt minne av den kvällen.
 
 
Jag hade knappt lyssnat på honom innan - klart, jag hade ju hört massa av hans låtar, men det var först då jag verkligen började LYSSNA på honom och fatta hur fantastisk han faktiskt var. Vilken unik talang han hade, vilken legend han var. Jag tänker inte lägga mig i hans privatliv på något sätt, för ingen kommer någonsin veta sanningen, utan det jag pratar om är hans musik, hans känsla för musik och inte minst hans dansande. Han har gjort så sjukt mycket för populärmusiken, man kan hitta influenser från honom i i princip allt man ser och hör på MTV för några år sedan och Youtube osv idag (Därmed inte sagt att allting nuförtiden är bra, snarare tvärtom). Jag är så sjukt imponerad av Kungen av pop och det kommer dröja läääänge, kanske till och med en evighet, innan musikvärlden hittar en ny, likvärdig, lika originell och stilsättande artist som kan ta över titeln som Kung.

Gbgregn

Usch och fy för regn. Det har öst ner hela dagen, så himla tråkigt. Jag har spenderat dagen, hittills, med att kolla på film. Inte mycket mer. Känns okej när vädret ser ut som det gör. Nån som har något bra filmtips? Har lite slut på ideer...

Midsommarfirande

Hoppas att ni har haft en bra midsommar! Det har iallafall jag. Mina planer för dagen förändrades när han vi skulle vara hos blev sjuk, så jag har spenderat dagen och kvällen med familjen och grannarna istället. Himla mysigt det också! Dagen började när mamma gjorde midsommarbrunch, hur gott som helst! Sen var vi på midsommarfirande på dagen och grillade kött och åt jordgubbstårta på kvällen. Min dag har helt enkelt varit supermysig vädret till trots :)

Midsommar och gifar

Glad midsommar!!! Hoppas att ni får en grym dag och kväll! Igårkväll satt jag uppe sent och hade tråkigt och gjorde gifar. 
 
 
 

Habegär

Alltsååååå. Jag har haft min MacBook i tre år snart. Den är lite seg, låter ganska mycket, men funkar rätt bra till det mesta. Men när man får se den här värstingdatorn, med Retinaskärm och allt, så blir man ju inte lite prylkåt! Eh. Särskilt när man är ett sånt inbitet Applefreak som jag :) Och när man dessutom håller på mycket med foton, bilder och illustrationer. Som jag. Och så himla snygg är den också. Tänk om man vore 22 000kr rikare, alltså. Ingen vänlig liten bloggläsare som vill bidra? :)

The Sketchbook Project 2013

Idag fick jag hem en kul grej! För typ en månad sen läste jag om ett projekt som kallas The Sketchbook Project på komigensofie's blogg, och bestämde mig direkt för att hänga på. Det är ett projekt som vem som helst kan delta i, man beställer hem en skissbok på 32 sidor som man kan rita/måla/skriva vad man vill i, skickar tillbaka den senast januari 2013 och sedan kommer ens bok tillsammans med tusentals andra vara med i en utställning som turnerar runt i USA under nästa år för vem som helst som vill kolla. Himla coolt, synd att dom inte kommer lite närmare Sverige dock.. Hade varit sjukt häftigt att kolla in den utställningen alltså! Nu ska jag bara komma på vad jag ska fylla min med...

Fototidningar och jobb

Åh, jag är så sjuuukt trött. Har släpat lådor fulla med paket till posten hela dan på jobbet... Köpte en Digital Foto på hemvägen, så den ligger jag i soffan och läser nu! Där står det bland annat om något som kallas freelensing, när man tar loss objektivet och håller det lite framför kameran och så. Lät inte så komplicerat så jag testade lite ute i trädgården nyss :) Lite svårare, såklart, men blir ganska coolt tycker jag!
 
 
 

London

Jag filmade en del när vi var i London, och har klippt ihop det till en liten film :) enjoy!
 
 
 

Midsommar

Har ni gjort något kul idag? Själv har jag jobbat hela dan. Är fruktansvärt trött, borde gå och lägga mig snart men känner jag mig själv rätt så är jag nog inte i säng förrän om sådär två timmar eller nåt. Yay... Imorgon är det jobb igen, och på fredag är det ju midsommar! Woho. Ska fira med lite vänner, ska bli gött att vara ledig några dar! Vad ska ni göra på midsommar? :)

mönster

Den här gjorde jag för någon månad sen eller två! Ritat för hand med Copic Multiliners. Är lite halvt insnöad på det här med olika mönster och så för tillfället, tycker det är så sjukt fint! Sen funderar jag på att kanske färglägga den en del, i PS, men jag vet inte vad som är bäst? Den här är iallafall på väg upp på min vägg i mitt rum.
 
 

Halmstadbad

Lite fler bilder från Halmstad! Min bror Adam badade. Och så kom solen fram en stund. Jag badade också, fast mitt i natten. Med min andra bror och min kusin. 14 grader i vattnet, inte sååå farligt som det låter faktiskt! Ehrm...
 
 
 

Halmstadglass

På väg hem från Halmstad stannade vi och åt italiensk glass på en liten gård. Himla gott.

Bloglovin!

Ni vet väl att ni kan följa min blogg via bloglovin
 
Bara klicka på bilden! :)

Brie & Pepsi

Jag skippar nog fotbollen... Sitter och äter baguette med brieost, hur gott som helst!! Till det dricker jag Pepsi Max med frusna jordgubbar i istället för isbitar, love it! Ska se om jag hittar någon bra film att kolla på, någon som har nåt bra förslag?

Instagram och fotboll

Tänkte gå ut och ta en promenad snart, är ju himla mycket finare väder ute idag än igår! Tänkte passa på innan det blir alltför kyligt. Kanske ska köpa något gott till matchen ikväll också... Fast jag är nog för ointresserad för att titta. Särskilt eftersom dom redan är ute ur EM, liksom. Förra matchen var dock kul att titta på! Då satt vi på en sportbar i Halmstad och kollade på storbild. Det var sjuk stämning! Tråkigt att dom förlorade dock. Är det någon som ska kolla på matchen ikväll? :)

Lite bilder från min instagram från den senaste tiden, heter fridaferngren där! Vad heter ni på instagram? Alltid kul att hitta nya att följa!

Lite mer om mig!

Hello!

Jag tänker att ni som droppar in på min blogg kanske vill veta lite mer om mig, så, ja. Ska se vad jag får ihop!

Jag är en sån person som skulle vilja vara bäst på allting. Jag skulle vilja vara en grym fotograf, jag skulle vilja vara en grym illustratör, sångerska, filmskapare, konstnär, pianist, you name it! Dock så finns ju inte riktigt tiden till allt detta... Så det blir liksom lite halvt av allting. Det tänkte jag ska bli lite syftet med den här bloggen, att se om jag hittar vad som funkar bäst och så. En sak är iallafall säker, det kommer bli en väääldig blandning av olika grejer här! Det finns så sjukt mycket duktigt, kreativt folk därute som jag blir inspirerad av varenda dag och jag vill så gärna få ut det på något sätt, dela med mig liksom. Förhoppningsvis blir det bra, det får vi se! Men jag hoppas att ni vill stanna kvar :)


Annars bor jag fortfarande hemma, med dessa fyra fina personer! Mamma, pappa och mina två bröder som är åtta och arton. Vet inte hur länge till jag bor där dock, har ingen aning om vart jag är om tre månader, förhoppningsvis ute på äventyr någon annanstans än i Mölndal...

iPadart

En iPad är grymt bra att ha när man vill få ner en idé man har snabbt. Har man en iPadpenna också blir det ännu smidigare. Obviously... Jag fick en sådan när jag fyllde år för några månader sedan, den här bilden var nog det första jag gjorde med den :) Adobe Ideas heter den app jag oftast använder!

Regn, grått, kallt, regn, grått, kallt

På tal om sommar och värme i förra inlägget - vad händer egentligen här i Göteborg??? Tolv grader och regn. Mitt i juni. Inte riktigt okej.

Sommarkänslor

En varm dag förra sommaren tog jag lite kort på min bror och mitt kusinbarn när dom badade.

Ingen header?

Sitter framför världens segaste dator på jobbet. Jag har precis insett att min header inte syns i Internet Explorer, inte på denna datorn iallafall! Det är ju inte så bra... Måste kolla upp det. Är det någon annan som inte ser min header? Det ska stå frida ferngren - illustrationer och kreationer med stor text. Om ni inte heller ser det är det illa.

Ur min skissbok

Tänkte att jag skulle lägga upp något jag ritat nu såhär i början också, och i brist på bättre får det bli en sida ur min skissbok! Denna är gjord helt på frihand med Copic Multiliners i olika tjocklekar.

London!

I början av maj var jag och en av mina bästa vänner i London över en långhelg. Det var första gången jag var där, och ÅH vad jag blev kär i staden! Helt underbar. Första kvällen kändes det så sjukt overkligt att vi faktiskt var där, det kändes som att man var mitt i en Harry Potter-film eller något. Med alla bussar och bilar som åker åt fel håll och sådär.

Det blev massvis med shopping, och vi passade på att gå på två olika musikaler också. Lejonkungen, sjukt mäktig, och Phantom of the Opera. Med Peter Jöback i rollen som Fantomen. Den var så fruktansvärt bra. Jag får fortfarande rysningar av att tänka tillbaka på den liksom. Den är verkligen ett måste att se om man åker till London!


Fyra dagar är på tok för lite, nästa gång ska jag nog vara där i en vecka. Minst.

Halmstadhelg

Det mesta av min helg har spenderats i Halmstad med omnejd, och självklart åkte kameran med! Jag har en Canon EOS 550D, min lilla bäbis! Här kommer två bilder från helgen. (Bloggen är fortfarande under uppbyggnad och jag hoppas få ordning på allting så fort som möjligt!)

Hej och välkomna hit!

Vem är den här tjejen egentligen och vad gör hon här?
Det kan man undra... Mitt namn är, precis som ni ser i headern, Frida Ferngren! Jag är en tjugoårig tjej från Mölndal utanför Göteborg som drömmer om att en dag bli grafisk formgivare. Tills dess driver jag en enskild firma, målar, fotar, filmar och musicerar dagarna i ända. Här kommer ni att få följa min vardag, se vad jag skapar och förhoppningsvis själva bli inspirerade till att vara kreativa!

RSS 2.0